wtcat2.jpg

World Trade Center K11

Valmistumisvuosi: 2006           
 
Ohjaaja: Oliver Stone
 
Näin WTC –tragedian vuosipäivää lähellä ajattelin katsoa elokuvan uudestaan. Ensimmäisellä kerralla keskityin kenties enemmän ympäristön tarkkailemiseen, mutta tällä kertaa pääsoin myös juoneen kiinni.
 
Näyttelijät:
 
Nicolas Cage……………John McLoughlin
Maria Bello……………..Donna McLoughlin
Michael Peña……………Will Jimeno
Armando Riesco………...Antonio Rodriguez
Jay Hernandez…………..Dominick Pezzulo
 
Juoni:
Syyskuun 11. päivä vuonna alkoi yhtä rauhallisesti kuin mikä tahansa muukin päivä. Keltaiset bussit ja taksit veivät koululaisia kouluun ja työssäkäyviä töihin. Yht'äkkiä yksi päähenkilöistä näkee Lento 11:sta (ensimmäinen kone) varjon talon seinässä. Hän hälyttää heti paikalle kaikki New Yorkin satamapoliisit palaveriin poliisin tiloihin. John McCoughlin valitsee noin kymmenhenkisen ryhmän poliiseja auttamaan valtavassa pelastusoperaatiossa. Aluksi romahtaa WTC 1 sortaen myöhemmin myös toisen torneista. Osa poliiseista jää loukkuun alas tornien jäänteisiin. Alkaa ankara taistelu hengissä selviytymisestä ja siitä, tuleeko enää koskaan näkemään perhettä tai päivänvaloa.
 
Mielipiteeni: Juoni on sinänsä melko yksinkertainen, mutta toimiva. Elokuvaa on kiitelty koskettavaksi ja realistiseksi, missä olen kyllä täysin samaa mieltä pyyhittyäni silmäkulmiani useaan otteeseen filmin aikana. Toisinaan elokuvassa käsitellyt asiat tuntuivat hyvin rankalta. Näyttelijät olivat mielestäni uskottavia, etenkin vaikeimmissa hetkissä. Järkyttävästä aiheesta huolimatta elokuvaan saatu kuitenkin myös ilonkyyneleitä silmiin nostattava loppu.
 
Suosittelen: Aikuisille ja nuorille. Lapsille aihe on vielä liian raju.
 
Arvosana: 8 ½
 

-minna-